ponedeljak, 24. juna 2024.

U Okrugu od gripa obolelo 295 osoba

Objavljeno: 18. februara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Zavod za javno zdravlje (arhiva)
Zavod za javno zdravlje (arhiva)

VALJEVO- U Kolubarskom okrugu do sada je od gripa obolelo 295 osoba, a na sreću, nije bilo slučajeva da je neko od obolelih preminuo zbog posledica gripa. To je za portal Patak online potvrdila epidemilog Zavoda za javno zdravlje Biljana Rajković.

„ Od 1. oktobra prošle godine do sada od gripa je obolelo 295 osoba, najveći broj je iz Valjeva, što je i očekivano, s obzirom na broj stanovnika. Od tog broja njih 15 je zadržano na bolničkom lečenji i do sada nismo imali nijedan smrtni slučaj zbog posledica virusa gripa. Ovaj broj je sličan broju obolelih tokom prošle zimske sezone i za sada, nema uslova za proglašenje epidemije gripa. Videćemo kako će se situacija razvijati dalje“, rekla je Rajković.

U Srbiji je od gripa obololeo 105.000 osoba, a od posledica gripa je umrlo njih 30. Poslednja žrtva gripa u Srbiji je pedesetrogodišnji muškarac iz Kruševca.

Zbog gripa đački raspust je produžen do 25. februara. U valjevskoj bolnici su od prošle sedmice zabranjene posete pacijentima na svim odeljenjima zbog širenja virusa gripa.

„Zabrana poseta određuje se zbog potvrđene pojave i širenja virusa gripa i oboljenja sličnih gripu na teritoriji Kolubarskog okruga. Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija, donela je jednoglasno predlog da se zbog povećanog rizika prenošenja virusa gripa, koji je dokazan u populaciji Kolubarskog okruga, zabrane posete pacijentima do daljnjeg. Takođe, predložene su i mere koje podrazumevaju pojačanje higijenskih mera i poštovanje svih propisa koje je predložila Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija“, navodi se u saopštenju valjevske bolnice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *