ponedeljak, 20. maja 2024.

U ovoj godini poskupljuje samo voda

Objavljeno: 20. januara 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  U ovoj godini ne bi trebalo da poskupi grejanje i iznošenje smeća, dok valjevski Vodovod, u svom programu rada u 2016. godini je predvideo poskupljenje vode od 1. marta za 10 odsto. Direktor „Vidraka“ Đorđe Milanović kaže da su odlučili da zbog teške ekonomske situacije građana ne podižu cene svojih usluga i podseća da je poslednje poskupljenje bilo polovinom 2013. godine.

Direktor JKP „Toplana“ Dejan Filipović za „Patak“  kaže da u programu rada za ovu godinu nisu predvideli povećanje cene grejanja, ali ne isključuje mogućnost da u ovoj godini može doći do korekcije cene. „Postoji Odluka Vlade Srbije o ceni grejanja. Na kraju grejne sezone uradićemo analazu i proslediti osnivaču, lokalnoj samoupravi, koja, u krajnjem slučaju, daje konačnu reč o cenama komunalnih usluga“, rekao je Filipović. On dodaje da je grejanje poslednji put poskupelo 1. novembra 2013. godine. Ni u „Poletu“ ove godine nisu predvideli povećanje cena pijačnih usluga.

Komunalne usluge u Valjevu, praktično su, poslednji put povećane 2013. godine. U 2014. godini se odustalo od poskupljenja zbog poplava, a u 2015. godini, iako najavljeno, poskupljenje komunalnih usluga je „stopirano“ zbog loše ekonomske situacije građana. Uz isto obrazloženje, ali i činjenicu da je 2016.  izborna godina, cene najvećeg broja komunalnih usuga u Valjevu neće ni u ovoj godini biti menjane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *