petak, 24. maja 2024.

U ovoj godini urađeno 25 kilometara vodovodne mreže

Objavljeno: 12. decembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U ovoj godini na valjevskom području je izgrađeno i rekonstruisano oko 25 kilometara vodovodne mreže. U JKP „Vodovod“ kažu da je ovu godinu završavaju uspešno, jer je urađeno i više onog onog što je planirano. U rekonstrukciju i izgradnju vodovodne mreže iz gradske kase je uloženo 65 miliona dinara, dok je Vodovod, iz sopstvenih sredstava, za taj posao izdvojio 35 miliona dinara. Tako su u ovoj godini u mnogim gradskim ulicama zamenjene dostrajale azbestne cevi, a građevinska sezona za radnike „Vodovoda“ traje i u decembru. U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama: 25. jun i Branislava Markovića, kao i u Petnici, gde se radi krak u dužini od pola kilometra i Rađevom selu, gde će biti postavljeno oko 200 metara nove vodovodne mreže.

Đorđe Milanović

„Imali smo veliki problem sa dotrajalim cevima, koje su često pucale, tako da su nam stvarale ogromne probleme, a grašđanima velike muke, jer su  kvarovi bili česti. U ovoj godini uspeli smo da izgradimo i rekonstrušime oko 25 kilometara vododvodne mreže, a u mnogim delovima grada su zamenjene dotrajale asbestne cevi. Umesto njih smo stavili plastične cevi od dva cola, čime smanjujemo gubitke vode, a građani neće imati problem sa čestim kvarovima“, kaže direktor JKP „Vodovod“ Đorđe Milanović.

Pored rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže, u ovoj godini „Vodovod“ je uspeo da rekonstruiše pet crpnih stanica, koje su veoma važne da vodosnabdevanje građana Valjeva. U ovoj godini je završena je i prva faza rekonstrukcije stare fabrike vode na Pećini, a u „Vodovodu“ kažu da su uspeli i da obnove deo mehanizacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *