sreda, 17. aprila 2024.

U ovoj školi je od danas zabranjena upotreba mobilnih telefona

Objavljeno: 16. maja 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Škola u Osečini, foto: Obrazovno-vaspitni centar
Škola u Osečini, foto: Obrazovno-vaspitni centar

OSEČINA- Od danas u nekadašnjoj Osnovnoj školi „Braća Nedić“, a sadašnjem Obrazovno-vaspitnom centru „Osečina“ je zabranjena upotreba mobilnih telefona za sve učenike. Inicijativa je potekla od Saveta roditelja te škole, koji je jednoglasno usvojio odluku o zabrani mobilnih telefona u školskim učionicama.

U obrazloženju je navedeno da je ovaj predlog potekao od roditelja, imajući u vidu opštu situaciju u zemlji nakon nasilja u školama. Tu odluku je potvrdio Školski odbor, a u obaveštenju za učenike koje je potpisao direktor te obrazovne ustanove Zoran Petrović je navedeno da odluka o zabrani mobilnih telefona na snagu stupa danas.

„Ukoliko učenik bude koristio telefon, biće mu oduzet, a roditelj će morati lično da preuzme isti od direktora. Ukoliko je neophodno da se učenik javi roditeljima, neka se obrati bilo kojem nastavniku, odeljenskom starešini, stručnim saradnicima ili bilo kom radniku škole, koji će kontaktirati roditelje umesto učenika“, navedeno je u obaveštenju učenicima.

Od septembra 2019. godine nekadašnja Osnovna škola „Braća Nedić“ menja naziv i postaje Obrazovno-vaspitni centar „Osečina“. Sada je to ustanova u kojoj se ostvaruju programi različitih nivoa obrazovanja i vaspitanja, odnosno programi osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja i programi srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Obrazovno-vaspitni centar, pored centralne škole u Osečini, ima i devet izdvojenih odeljenja, navedeno je na sajtu te škole.

Jedan komentar na “U ovoj školi je od danas zabranjena upotreba mobilnih telefona

  1. Bravo..ja kao predstavnik roditelja predlozila roditeljima naseg odeljenja i oni protiv..nemam reci

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *