nedelja, 16. juna 2024.

U poslednja 24 sata palo 39 litara kiše

Objavljeno: 15. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva saopšteno je da je tokom prethodna 24 časa u gradu Valjevu palo 39 litara padavina po kvadratnom metru. Posebno intenzivne padavine su bile između 1.30 i 3.30 časova, u predelu sliva reke Obnice, kada je palo skoro 30 litara kiše. Padavine su uzrokovale visok vodostaj Obnice i posebno je kritično u delu oko kompleksa KP Zavoda, gde se u koritu reke Obnice izvode radovi.

Preduzeće „Erozija“ iz Valjeva, zaduženo je za odbranu od poplava na vodama 1. reda i ono kontroliše stanje na navedenoj deonici. Magistralni put M4 je zaštićen i nije došlo ni do kakvih oštećenja. U koritu reke Kolubare, vodostaj je povišen, ali nema opasnosti. Na vodama 2. reda nema posebnih opasnosti od izlivanja, osim na reci Krivošiji, u delu kroz selo Popučke. Preduzimaju se odgovarajuće mere zaštite, da ne bi došlo do većeg izlivanja.

Gradski Odsek za vanredne situacije je u stanju pripravnosti i dežurstva, od 7 sati ujutro, do 22 sata i građani koji su ugroženi, mogu se javiti na telefone 221-088 i 224-728.

Tokom noći, dežura republički Odsek Centra za vanredne situacije u Valjevu, čiji je broj telefona 1985, na koji se građani takođe mogu javiti, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Jedan komentar na “U poslednja 24 sata palo 39 litara kiše

  1. Zar nije bolje da kazete palo na pr. 12 milimetara kise po metru kvadratnom nego uvaljivati litre pa ti sad razmisli koliko je to natopilo?!

    1

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *