utorak, 23. jula 2024.

U pritvoru grupa osuđena u Italiji zbog ubistva

Objavljeno: 21. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Viši sud (arhiva), foto: Patak online
Viši sud (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO – Poslednji iz grupe srpskih razbojnika koja je 2005. godine počinila ubistvo na Siciliji i u odsustvu su osuđeni na doživotnu robiju, Žarko Fetovski, uhapšen je u Lazarevcu, dok su preostala četvorica uhapšena pred kraj prošle godine u akciji valjevske policije u Lajkovcu.

Svi oni su odmah posle brutalnog ubistva Pankracia Muskolinija, vlasnika lanca zlatara na Siciliji, uspeli da pobegnu sa ovog ostrva i dugo su se krili u Srbiji, ali ih je policija u Valjevu uhapsila krajem prošle godine posle serije razbojništava počinjenih na teritoriji Valjeva, Lajkovca i Uba.

Pored Fetovskog, u pritvoru u Valjevu su i Milovan Dimitrijević, njegov sin Vojislav, kao i rođaci Slavoljub i Slobodan Dimitrijević.

“Posle ubistva na Siciliji i bega u Srbiju oni su promenili identitete. Milovan Dimitrijević sada je Miloš Lukić, a Slobodan Dimitrijević se danas zove Slobodan Milošević. Sa novim identitetom su vadili nove putne isprave i lična dokumenta i opet odlazili u inostranstvo. Tamo su iznova činili krađe i razbojništva. Svi oni su poznati ne samo srpskoj već i evropskoj policiji”, navodi naš izvor iz istrage.

Muskolini (44), vlasnik lanca draguljarnica “Sigma”, ubijen je u noći između 12. i 13. septembra 2005. tokom pljačke u svojoj vili. Jedan od pljačkaša prislonio mu je pištolj uz glavu i naredio da otvori sef, u kome su bili dijamanti, zlato i novac. Na nesreću, tada se pojavio i Muskolinijev sin Gaetano (18). Razbojnici su zapucali i oca ubili, a sina teško ranili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *