ponedeljak, 22. jula 2024.

U šest ulica na Bairu urađena kanalizacija

Objavljeno: 14. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskom naselju Bair uz podršku Evropske unije preko programa EU PRO i unapređena je komunalna infrastruktura pa time i kvalitet života stanovništva u jednom od najstarijih delova grada. Radove je sa 150.000 evra finansirala Evropska unija, dok je Grad Valjevo za ovaj projekat izdvojio skoro 85.000 evra.

„U okviru projekta rekonstruisana je postojeća i izgrađena nova kanalizaciona mreža u dužini od 636 metara u šest ulica u romskom naselju Bair, a sve su i asfaltirane, osim Bobovčeve ulice koja je zadržala svoj stari izgled jer je to bio zahtev građana. Cilj nam je da svako naselje na teritoriji grada bude bolje uređeno, bezbednije i kvalitetnije mesto za život ”, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Evropska unija preko programa EU PRO podržava sveukupan društveno-ekonomski razvoj u 99 lokalnih samouprava, među kojima je i grad Valjevo,

„Podrška je između ostalog usmerena i na unapređenje lokalne socijalne infrastrukture kako bi stanovništvo živelo bolje. U Valjevu će građani ovog naselja uz unapređenu komunalnu infrastrukturu imati i bolje komunalne usluge. Važno to što će projekat doprineti i boljoj zaštiti životne sredine jer će unaprediti upravljanje otpadnim vodama koje će iz ovog naselja biti preusmerene u postrojenje za prečišćavanje ”, rekla je Dragana Novaković menadžerka sektora infrastrukture u programu EU PRO.

Poslovi upravljanja i održavanja na izgrađenoj kanalizaciji otpadnih voda u naselju Bair  povereni su JKP „Vodovod”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *