subota, 20. aprila 2024.

U stanu B.S. istražitelji pronašli veliki broj kompromitujućih fotografija

Objavljeno: 30. juna 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Nastavljaju se predistražne radnje u predmetu koji je povodom optužbi za seksualno uznemiravanje u Istraživačkoj stanici Petnica formiralo Osnovno tužilaštvo, a istražni organi su u iznajmljenom stanu B.S. (65), pronašli stotine fotografija na kojima su nage devojke.

Podsećamo, ovog bivšeg radnika je pet devojaka, bivših polaznica programa u Petnici, označilo kao S – seksualnog zlostavljača u periodu od 2003. do 2014. godine.

Kako saznajemo, prilikom pretresa stana u kojem kao podstanar izvesno vreme živi bivši radnik Istraživačke stanice, istražitelji su pronašli i zaplenili nekoliko kutija sa fotografijama na kojima su nage ženske osobe, neke od njih u eksplicitnim pozama a neke od njih, što treba da pokaže dalje veštačenje, gotovo izvesno maloletne u vremenu kada su te fotografije nastale. Pored toga, istražni organi su zaplenili i računare koje je koristio B.S. i koji će takođe biti predmet veštačenja.

Savić je u sklopu predistražnih radnji prethodno saslušan u svojstvu građanina, s obzirom da je reč o informativnom razgovoru, obavljenim prethodnom sa bivšim i sadašnjim direktorom Petnice Vigorom Majićem i Nikolom Božićem. On nije uhapšen, kako je objasnila viša tužiteljka Dragana Marković, “jer istražni organi najpre žele da obezbede žrtve”.

Inače, saopštenjem za javnost oglasila se i Istraživačka stanica Petnica koja navodi da osuđuje svaki oblik seksualnog nasilja i bezrezervno izražavamo podršku žrtvama nasilja i njihovim porodicama.

“Nadležni organi su pokrenuli istražni postupak u vezi sa slučajevima koji su izašli u javnost i svi članovi kolektiva IS Petnica su im na raspolaganju. Žao nam je što nismo ranije prepoznali značaj ovog problema i preduzeli sve neophodne institucionalne mere. Obavezujemo se da upoznajemo javnost sa rezultatima svih koraka koje sada preduzimamo da zaštitimo učesnice i učesnike seminara u Petnici od nasilja”, stoji u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *