četvrtak, 25. jula 2024.

U valjevskim selima asfaltirano 50 kilometara puteva

Objavljeno: 24. maja 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za prethodne četiri godine u valjevskim selima postavljeno je oko 50 kilometara asfala. Direktor gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je u mnoga sela stigao asfalt, na koji su pojedini žitelji čekali više decenija. „ U valjevskim selima, samo od početka godine je asfaltirano 10,5 kilometara seoskih puteva. Mislim da smo u protekle četiri godine uradili dosta toga na poboljšanju seoske infrastrukture, a namera nam da i u narednom periodu nastavimo taj posao, da ne bi ostali bez sela, jer su mnoga pred gašenjem“, rekao je Jeremić.

Kako je naveo Jeremić, plan je da u naredne četiri godine preko 80 odsto sela valjevskog kraja imaju asfalt, kako bi meštani ostale da žive na svojim imanjima, jer u suprotnom, ako napuste selo, više neće imati kome da asfaltiraju puteve. „Naš cilj je da u naredne četiri godine asfalt stigne do svakog zaseoka u kome ima više od 30 kuća. Tamo gde ima manje kuća putevi će biti posipani rizlom“, rekao je Jeremić.

U valjevskom kraju sada su asfalt dobili žitelji Donje Kamenice, gde je u zaseoku Drajići asfaltiran jedan kilometar seoskog puta. U Majinoviću asfalt je urađen u dužini od 600 metara, u Beomuževiću je  do sada asfaltirano 3,2 kilometara puta. Asfalt su dobili i žitelji jednog dela Donje Bukovice, a asfaltirane su i deonice asfaltirane su i deonice Stolice-Stankovačko groblje i Carić-Šabanovića Ćuprija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *