nedelja, 21. jula 2024.

U Valjevu ima nekoliko “crnih tačaka”

Objavljeno: 8. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu postoji više crnih tačaka, pokazala je Studija saobraćaja. Jedan od ključnih problema je to što magistralni put prolazi praktično kroz širi centar grada, tako da je jedna od “crnih tačaka” cela deonica Duplih traka. Problema ima i na prilazima školama, koji nisu u dovoljnoj meri obezbeđeni. Andrija Garabinović, projektant firme “Model 5” koja je uradila Studiju saobraćaja i parkiranja, kaže da se ova studija odnosi na prostor koji obuhvata Generalni urbanistički plan Valjeva i da su u njoj navedene sve neophodne stvari koje je potrebno ispraviti zbog veće bezbednosti ili izmeniti zbog usklađivanja sa postojećim zakonima.

Ova Studija je, ipak, pokazala da je stanje saobraćaja u Valjevu zadovoljavajuće, ne računajući crne tačke koje je neohodno rešiti. Studijom je obuhvaćeno i parkiranje na području Valjeva. Saobraćajni inženjer projektnog biroa “Put” Goran Jovanović kaže da se radi o nadogradnji Studije o parkiranju iz 2009. godine, kojom su predložene određene izmene koje se tiču parking mesta.

Studijom saobraćaja i parkiranja, Valjevo je, kako je objašnjeno na prezentaciji u Skupštini grada,  dobilo planski dokument koji je temalj za dalja unapređenja u ovoj oblasti.

Jedan komentar na “U Valjevu ima nekoliko “crnih tačaka”

  1. Al najviše rupa na trotoaru i asvaltu ima u Valjevu,i najviše defektologa nafunkcijama KP dom, direkcija ….

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *