utorak, 21. maja 2024.

U Valjevu još uvek nije formirana komisija za medijske projekte

Objavljeno: 10. maja 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za razliku od Lajkovca, ali i svih drugi opština Kolubarskog okruga, gde su završni medijski konkursi, Grad Valjevo taj posao još uvek nije okončao. Javni konkurs je objavljen još u februaru, a 28. februar je bio poslednji dana do kada su mediji mogli da dostave svoje projekte. Nakon toga, obaveza lokalne samouprave je da formira komisiju, čiji zadatak bi trebalo da bude da predloži projekte koji će biti sufinansirani iz gradskog budžeta. Međutim, gradska vlast, iako je prošlo dva i po meseca od završetku konkursa, još uvek nije formirala komisiju. Kako navode naši izvori, tri člana komisije su predložila novinarska udruženja, međutim lokalna samouprava nije odredila svoja dva predstavnika, tako da komisija još uvek nije formirana, iako se radi o novcu za 2017. godinu, a već je „izgubljeno“ skoro pet meseci.

Neki mediji već dobili novac

Građani Valjeva od polovine marta direktan prenos sednica lokalnog parlamenta mogu da prate na regionalnoj televiziji „VTV“ i na radio „Kuli“. Iz gradske kase je za prenos, praćenje rada Skupštine grada i njenih tela izdvojeno pet miliona dinara. „VTV“ će za TV prenos sednica i „praćenje i video izveštavanje rada Skupštine grada“ ove godine dobiti tri miliona dinara. Milion dinara dobila je Televizija „Valjevo plus“, koja ima zadatak da prati rad mesnih zajednica i „rad odbornika na matičnim terenima“.

Televizija „Marš“ dobila je pola miliona dinara za objavljivanje servisnih informacija o radu javnih preduzeća i javnih službi čiji je osnivač lokalna samouprava. Radijski prenos poveren je Radio „Kuli“, radio stanici poznatoj po emitovanju želja, čestitki i pozdrava, koja je u vlasništvu oca jednog od pomoćnika gradonačelnika Valjeva. Za prenos sednica Skupštine grada do kraja godine ta radio stanica je dobila pola miliona dinara.

 

Jedan komentar na “U Valjevu još uvek nije formirana komisija za medijske projekte

  1. Pare dobila i „TELEVIZIJA“ Mars!!! Da li je to uopste televizija? Ima li dozvolu za emitovanje? Po kom kriterijumu su dobitnici sredstava izabrani? Da li su kvalifikovani za obavljanje poverenih im poslova? Mnogo pitanja, a izgleda samo gradonacelnik zna odgovor. Treba malo preispitati ovo njegovo deljenje para kao konfeta

    4

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *