utorak, 21. maja 2024.

U Valjevu palo 42,7 litara kiše po kvadratu

Objavljeno: 15. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Juče popodne i noćas u Valjevu je palo 42,7 litara kiše po kvadratnom metru. U jakom nevremenu koje je juče popodne zahvatilo Valjevo, za kratko vreme, pala je velika količina kiše, a padavina je bilo sinoć oko 19 časova i tokom noći. Najjači udar je bio juče oko 14.30 časova, kada su se, zbog velike količine vode, mnoge valjevske ulice našle pod vodom. Voda se, nakon prestanka padavina, vrlo brzo povukla. Direktor Vodovoda Đorđe Milanović je za portal Patak online rekao da su svi slivnici ranije očišćeni, a da se voda zadržala na ulicama jer šahte nisu mogle da prime ogromnu količinu kiše, koja je pala za kratko vreme. To je, naročito, slučaj na Jadru, koji je najniža tačka, gde se sa okolnih visinskih zona, za kratko vreme slila velika količina vode.

„ Vodovod kontinuirano održava sve slivnike. Mi ćemo već danas ponovo krenuti sa čišćenjem svih slivnika, jer je prilikom jučerašnjih jakih padavina voda, sigurno, navukla otpad. Ono što se juče dogodilo je posledica velikih padavina za kratko vreme, a pola sata nakon nevremena skoro sva voda se povukla“, rekao je Milanović.

Velika količina vode juče se zadržala u blizini „Krušika“ na izlaznoj traci ka Beogradu, koja je u nadležnosti lokalne samouprave. Kako nezvaničnom saznajemo, u tom delu, od „Krušika“ do Obilaznice uopšte ne postoji kišna kanalizacija. Slivne rešetke su postavljene, ali one nemaju nikakvu funkciju, jer kada je ta deonica rađena, posao nije izveden po propisima i pravilima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *