utorak, 25. juna 2024.

Ubistvo u valjevskom zatvoru

Objavljeno: 26. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskom zatvoru maloletnik K.J. (17) iz Beograda ubio je Branimira Dimića (83) iz ubskog sela Kožuar, koji je služio kaznu zbog prevare. Maloletnik je starca ubio na spavanju u zatvorskom stacionaru Kazneno-popravnog zavoda za maloletnike, gde su obojica bili na lečenju. Sumnja se da ga je maloletnik slomljenom kašikom ubo u vrat i zadao mu smrtonosne povrede. Motivi ovog ubistva se istražuju, a kako saznajemo, ubijeni starac nije bio u svađi sa ubicom.

Dimić je izdržavao zatvorsku kaznu zbog prevara vezanih za trgovinu automobilima, na koje su ga, najverovatnije, podstrekivali njegovi sinovi, a on je krivicu preuzeo na sebe. Nesrećni čovek bio veoma lošeg zdravlja i kretao se pomoću štaka. Maloletnik iz Beograda je u valjevskom zatvoru izdržavao dvogodišnju kaznu zatvora zbog više teških krađa.

Istraga o ovom nesvakidašnjem ubistvu je u toku. U Kazneno popravnom zavodu za maloletnike u Valjevu, osim maloletnika i mlađih punoletnika, zatvorske kazne izdržavaju i punoletne osobe osuđena na zatvorske kazne do godinu dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *