subota, 20. jula 2024.

Udovičić: Sa reči prelazimo na dela

Objavljeno: 31. avgusta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Mionicu i sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem obeležio početak izvođenja radova na završetku sportske hale u Mionici. „Počinjemo ovaj kapitalni projekat za Mionicu i sa reči prelazimo na dela. Nešto što propada 25 godina postaće najsavremenija sportska hala za pet meseci. Rekonstrucijom ove hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica i ceo Kolubarski okrug dobiće sportski centar za sve sportiste i rekreativce, ali i mogućnost održavanja velikih takmičenja. Želimo da Mionica postane još jedan lep centar za sport, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove i da ovde okupljamo mlade sportiste iz cele zemlje i regiona” rekao je ministar Udovičić.

Ukupna vrednosta radovan na završetku radova na sportskoj hali je 113,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, a ostatak finasijskih sredstava se obezbeđuje iz budžeta opštine Mionica.

„ Mionica ima sportsku halu koja decenijama stoji nezavršena, ona je ustvari jedna nezavršena priča, propuštena šansa za generacije koje nisu imale priliku da prve sportske korake imaju baš u njoj. Uz pomoć Vlade Srbije i Ministarstva omladine i sporta krećemo u završenak radova na sportskoj hali i projekat Nacionalnog trening centra za rukomet“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Ukupna korisna površina sportske hale je 3.000 kvadrata, a maksimali kapacitet je oko 2.800 ljudi. Sportski deo poda biće urađen prema FIBA i IHF normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

Uporedo sa radovima na sportskoj hali kreću i radovi na rekonstrukciji zgrade osnovne škole „Milan Rakić“ i parternom uređenju čitavog prostora.

„Tako će naši mališani imati privilegiju da na raspolaganju imaju sadržaje koji su do sada bili dostupni samo deci iz velikih gradova. Na ovaj način ćemo stvoriti bazu gde će naša deca moći da treniraju, da se bave širokim spektrom različitih sportova, a Mionica će završetkom ovog projekta dobiti sasvim drugačiji izgled i postati mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca“, kazao je Janković.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *