utorak, 23. jula 2024.

Hapšenja u „Braći Todorović“

Objavljeno: 12. juna 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

VALJEVO- Valjevska policija uhapsila je M. T. (64), odgovorno lice u preduzeću „Braća Todorović“. On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i zloupotreba ovlašćenja u privredi. U policijskom saopštenju se navodi da su krivičnom prijavom obuhvaćeni i V.S (1956) iz Beograda, zaposlen u preduzeću „Jugoinspekt“ AD Beograd, Z.M. (1965) i M.P. (1955) iz Beograda, zaposleni u Republičkoj direkciji za robne rezerve, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, kao i LJ.T. (1952) iz Valjeva, bivši radnik PD „Braća Todorović“  zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Postoji osnov sumnje da su M.T. i V.S. u toku 2012. godine sačinjavali fiktivnu dokumentaciju o kontroli merkantilne pšenice, čije se skladištenje vršilo u silosima u vlasništvu preduzeća „Braće Todorović“.

Takođe se sumnja da je Z.M. sačinjavao ugovore o kupoprodaji pšenice sa neistinitim podacima o prodavcu i količini robe. M.P. se tereti da je potpisivao ove ugovore u svojstvu odgovornog lica Republičke direkcije, iako je znao da je prethodno zaključeni ugovor o skladištenju istekao, omogućivši M.T. da na taj način pribavi, na štetu Direkcije, imovinsku korist od 12.515.880 dinara.

Sumnja se da je M.T. oštetio Republičku direkciju za robne rezerve i tako što je neosnovano fakturisao skladištenje pšenice, kao i da je deo pšenice u vlasništvu Direkcije bacio usled propadanja, ne obaveštavajući nadležne. Ukupna materijalna šteta pričinjena Republičkoj direkciji procenjuje se na iznos od 96.977.849 dinara.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu M. T. je odredio pritvor.

8 komentara na “Hapšenja u „Braći Todorović“

 1. A što niko nije uhapšen za pšenicu koje nema iz silosa u bivšem 15 septembru.Ko ima političku zaštitu ne odgova pred zakonom.Ovi u MUPu kao da rade u Cirkusu, zabava zanarod, a štite svoje miljenike.

  0

  0
 2. A šta je sa Kaplarom i GP Jablanico, šta je sa Poćutom i Zemljotresnom direkcijom, šta je sa Stankom i njegovom učešćem u upravnom odboru Remonta. Zapravo jeste Cirkus u MUPu, veća je kradja bila u Pekari Klas, bivši 15 septembar, i niko se ne oglašava. Ne može društvo da nije korumpirano, kada su u državne službe ovakve, nekoga hapse a nekoga štite.

  0

  0
 3. Kako nisu Cirkuzani u MUPu kada im inspektori reketiraju narko dilere, nijednog tajkuna nisu sposobni da odmotaju.Oni još sa Povlena dobijaju zadatke koga da štite a koga ne. Ovaj uhapšeni je sitna riba, treba da se zaštite veći lopovi.

  0

  0
 4. A ko je ovaj Z.M zna li ko?

  Ove ostale znam koji su ali ovoga ne znam

  Znam Da je M. P oslobodjen i dalje je glavni u Robnim rezervama

  0

  0
 5. Zasto krijete kriminalce …puni ime i prezime …….kada ce te to uraditi i slku pa bilo ko da je ……sta me briga ko je i sta je ako je pokrao neka se zna kako izgleda i kako se zzove!!!

  0

  0
  1. MP je Miomir Paunovic
   A VS je Vlastimir Stankovic
   Ali Ne znam ko je ZM zna li ko?

   Inace MP je i dalje glavni u Robnim rezervama Ne moze mu Niko nista

   0

   0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *