petak, 24. maja 2024.

Uhapšeni bankarski službenici

Objavljeno: 28. novembra 2013.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Valjevska policija uhapsila je dvoje službenika  “Univerzal banke” u Valjevu zbog sumnje da su tu banku oštetili za 123.000 evra i skoro pola miliona dinara! Bankarski službenici  I.M. (40) i L.R. (39) iz Valjeva osumnjičeni su da su skidali novac sa deviznih računa klijenata, prebacivali ga na otvorene fiktivne račune, a onda podizal taj novac. Utvrđeno je da su novac sa računa više klijenata “Univerzal banke” bankarski službenici  “skidali” od 2010. godine do početka novembra ove godine.

“ Sumnja se da su sa oročenih deviznih računa i dinarskih tekućih računa više klijenata banke, bez njihove saglasnosti, razročavali deviznu štednju i pravili fiktivnu dokumentaciju. Sumnja se da su njih dvoje razročena devizna i dinarska sredstva prebacivali na fiktivne račune klijenata, koje su otvarali bez njihov znanja, nakon čega su novac podizali i zadržavali za sebe. Ta taj način su ‘Univerzal banku’ oštetili za 123.000 evra i 419.000 dinara”, navodi se u policijskom saopštenju. Uhapšeni bankarski službenici osumnjičeni su da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja odgovornog lica i falsifikovanja službene isprave.

2 komentara na “Uhapšeni bankarski službenici

 1. A jel ima neki tu iz Poćute, ili od njegovih ljudi iz SLUŽBE, a ja nema takih, ja se preračunala oni ne mogu da odgovaraju , taki iz Poćute su nedodirivi za Zakon, oni imaju svoj sud Partije.

  0

  0
 2. Krajnje bahato od tih bankara. Imaju plate daleko veće od proseka i još im treba.

  Čestitke novo-organizovanoj PU Valjevo,
  želim Vam puno uspeha u daljem radu, predstoji Vam mnogo posla.

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *