utorak, 25. juna 2024.

Ukinut pritvor direktoru „Puteva“ i uhapšenim „Krušikovcima“

Objavljeno: 30. decembra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Novu godinu će na slobodi čekati jedan od direktora “Puteva Srbije” i dvojica radnika “Krušika”, pošto im je Viši sud ukinuo pritvor, saznaje Patak Online.

Najpre je taj sud ukinuo pritvor Z. S. (56), izvršnom direktoru JP “Putevi Srbije”, koga je policija uhapsila pod sumnjom da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Z. S. je, naime, osumnjičen da je odgovoran za saobraćajnu nesreću koja se 12. novembra dogodila na neotvorenom delu autoputa Ub – Lajkovac, kada su nastradala dvojica 70-godišnjih Beograđana, dok je vozač “mercedesa”, penzioner iz Nemačke, teško povređen. Izvršnog direktora “Puteva Srbije” krivična prijava tereti za nepreduzimanje svih mera za bezbedno obavljanje saobraćaja.

“Pritvor mu je određen zbog postojanja opasnosti od uticaja na svedoke i mogućeg uznemiravanja javnosti. Na rešenje o pritvoru žalili su se njegovi  branioci, a Vanraspravno veće Višeg suda je tu žalbu uvažilo, uz obrazloženje da je od izvršenja dela proteklo mesec i po dana, i da je upravo to proteklo vreme uticalo da više ne postoje razlozi za pritvor”, kažu naši izvori.

Vanraspravno veće Višeg suda takođe ukinulo je pritvor i dvojici radnika vojne fabrike “Krušik”, M. G. (34) i M. Z. (39), koji su uhapšeni 1. decembra u spektakularnoj akciji policije u Novom tržnom centru pijace, u trenutku kada su automobilom prevozili 11,3 kilograma ia pogona “Krušika” ukradenog eksploziva TNT, koji je bio skriven u prtljažniku u kanti za poludisperzione boje. Protiv obojice je podignuta optužnica za nedozvoljeno držanje i promet eksplozivnih materija.

Jedan od branilaca izvršnog direktora “Puteva Srbije” u isto vreme je i advokat jednog od uhapšenih kradljivaca eksploziva iz “Krušika”, a reč je, kako se saznaje, o Radu Tadiću, koji je svojevremeno branio i Stanka Subotića Caneta.

Jedan komentar na “Ukinut pritvor direktoru „Puteva“ i uhapšenim „Krušikovcima“

  1. Ko je vise taj Tadic jedino sto je dobro je da ovaj iz Puteva je na slobodi dok ovi bi trebali da malo gule klupu u zatvoru .Gde su pomagaci portiri ovde u ovoj prici .

    3

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *