subota, 13. jula 2024.

Ukinuta vanredna situacija

Objavljeno: 23. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vanredna situacija, koja je bila na snazi zbog nezapamćenih poplava, ukinuta je u Valjevu, dok je još uvek na snazi u svih pet opština Kolubarskog okruga, u Mionici, Lajkovcu, Ubu, Ljigu i Osečini. Zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač kaže da će rad svih gradski službi i preduzeća, bez obzira na ukidanje vanredne situacije, ostati i dalje na višem nivou, jer nakon odbrane Valjeva od poplava, sada predstoji sanacija štete koju su poplave izazvale na brojnim kućama i infrastrukturnim objektima. Za vreme nezapamćenih poplava u Valjevu je palo rekordnih 190  litara kiše po kvadratnom metru. Nove padavine i to oko 30 litara po kvadratu očekuju se u nedelju.  Zbog toga su gradska preduzeća na terenu i čiste rečna korita, koja su pretrpela ogromnu štetu, kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

U ovom trenutku najveći problem su klizišta, a po rečima čelnih ljudi Valjeva, već se javljaju zainteresovane firme i pojedinci koji su spremni da izgrade kuće ljudima koji su nakon poplava ostali bez krova na glavom.

 

 

Jedan komentar na “Ukinuta vanredna situacija

  1. Može li obnova da ide bez defektologa Poćute.Nedavno asvaltirana Knez Mihajlova ulica na 28 mesta je stvorila bare, posle ove današnje kiše. Ko je odgovoran, i ko je platio ovo?

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *