utorak, 28. maja 2024.

Uklanjanje sedam divljih deponija

Objavljeno: 2. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U okviru velike akcije čišćenja divljih deponija i smetlišta, koja nas očekuje u celoj Srbiji od septembra, učestvovaće i Valjevo, saopšteno je Gradske uprave.

Na teritoriji Valjeva ima oko 15 divljih deponija, a tokom septembra biće očišćeno sedam najkritičnijih, zahvaljujući novcu koji je dobijen na konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini, a koji je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Valjevo je od ovog Ministarstva dobilo 932.000 dinara, dok će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 233.000 dinara za uklanjanje sedam deponija na teritoriji Grada.

Divlje deponije se nalaze u Dupljaju, na Divčibarama, u Rađevom selu na Divljem brdu, na Kamenitovcu, u Sedlarima u zaseoku Veselinovići, na Lozničkom putu kod restorana Megas i

Zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović je rekao da se Valjevo svakodnevno bori sa divljim deponijama, koje predstavljaju izvor zagađenja vazduha, vode, zemljišta i ugrožavaju zdravlje ljudi.

„Osim što apelujemo na savest naših sugrađana da ne bacaju smeće na mesta koja za to nisu predviđena, jer tako direktno ugrožavaju svoje i živote svoje dece, kao Grad se trudimo da saniramo deponije čim se pojave. Nažalost, nikada neće biti dovoljno ni ljudi ni novca da se očisti svaki kutak na teritoriji našeg grada, ako sami ne budemo odgovorniji“, poručio je zamenik gradonačelnika.

Foto: Ilustracija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *