nedelja, 21. aprila 2024.

Uklonjeno 26 kubika smeća

Objavljeno: 14. aprila 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U akciji velikog čišćenja grada koja je nastavljena proteklog vikenda uklonjeno je 26 kubnih metara smeća sa divljih deponija. U akciji su učesvovali studenti , volonteri, radnici javnih i privatnih preduzeća. Studenti Univerziteta Singidunum sakupili su i uklonili 32 džaka smeća sa putnog pravca Valjevo – Divčibare. Članovi EKOD Gradac čisteći obalu najlepše reke Zapadne Srbije sakupili su 28 džakova otpada i postavili još deset kanti uz reku kao i table “Čuvajmo Gradac”.

Kontejneri za prikupljanje polovne oduće i obuće bili su postavljeni na uglu ulica Selimira Đorđevića i Dušanove, Majora Ilića i Radničke. “Tokom prethodnih 12 dana akcije uređenja grada uklonjeno je ukupno oko 420 metara kubnih otpada. Ono što nas motiviše da nastavimo sa radom je dobar odziv i sjajne reakcije gradjana, koji se javljaju i sami organizuju da urede svoj životni prostor. Primer su građani Prve proleterske ulice koji su sredili svoja dvorišta i okolne javne površine i pozvali ekipu Vidraka da otera sav prikupljeni otpad”, kaže direktor Vidraka Đorđe Milanović.

Ova akcija se nastavlja u subotu kada će štićenici i zaposleni u Kazneno-popravnom zavodu Valjevo čistiti  putni pravac Valjevo – Loznica, dok će kabastog otpada moći da se oslobode  žitelji MZ Krušik i MZ Nada Purić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *