ponedeljak, 20. maja 2024.

„Ulepšajmo trenutak – Zamisli želju“

Objavljeno: 25. decembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Danas u 10 časova valjevska muzička škola će drugu godinu za redom realizovati novogodišnji program specijalno kreiran za mališane koji ovaj period godine provode na Dečjem odeljenju Valjevske bolnice.

Učenici trećeg razreda SMŠ „Živorad Grbić“ će u najavljeno vreme izvesti program „Ulepšaj trenutak – zamisli želju“, koji sadrži muziciranje Isidore Lazarević, Viktora Lukića i Danila Veselinovića i dramski tekst Viktora Lukića „Novogodišnja zavrzlama“. Pored umetničkog dela programa, njih troje će uz podršku pedagoga škole, Violete Ognjenović, prisutne mališane obradovati knjigama i igračkama prikupljenim  u muzičkoj školi u toku prethodne nedelje, sa namerom da se boravak na Dečijem odeljenju učini zanimljivijim i kreativnijim.

Kroz ovaj mali projekat, učenici su prošli put od ideje do realizacije, i na njemu su se, pored razvoja humanosti, kao najvišeg cilja, učili slobodi izražavanja mišljenja, fleksibilnosti u donošenju odluka, usmeravanju ličnih interesovanja i specifičnih sposobnosti ka ostvarenju opšteg dobra, poštovanju pravila i procedura, načinima promocije svog rada, sve na učeničkom, a istovremeno visoko profesionalnom nivou.

Cilj ove akcije, jeste da  muzička škola još jednom jasno istakne svoj moto i inspiriše građane Valjeva da svakodnevno u 2020. godini,  „muzikom neguju čoveka u sebi“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *