nedelja, 16. juna 2024.

„Ulica nije trkačka staza“

Objavljeno: 29. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Pod sloganom „Ulica nije trkačka staza“, na Krušikovom parkingu ovog vikenda voze se trke SDC šampionata i Dana šampiona. Ova sportska manifestacija promoviše auto sport, modifikovanje automobila i bezbednu vožnju. Tokom subote i nedelje, na zahtevnoj stazi okruženoj sa svih strana tribinama, ljubitelji adrenalisnkih i atraktivnih vožnji u bočnom klizanju automobila- driftu, biće u prilici da uživaju u vožnjama najpoznatijih drift vozača, od kojih će se nekoliko stranih vozača, poput bračnog para Čaba iz Mađarske, po drugi put predstaviti valjevskoj publici.

Tjuning klub, Grad Valjevo i Sportski auto karting savez Srbije, preuzeli su incijativu da sprovedu akciju pod sloganom „Ulica nije trkačka staza“ sa željom da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja kao i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom. „U tome jedino možemo uspeti stalnom edukacijom vozača i činjenicom da jedino mesto za trke jesu obezbeđeni trkački poligoni, karting i auto staze“, kažu organizatori.

U subotu se voze kvalifikacije, a u nedelju tvinovi, odnosno finalne vožnje u kojima dva takmičara u isto vreme, na stazi voze jedan pored drugog. Program oba dana počinje u 11 časova, a organizator je Tjuning klub iz Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *