petak, 14. juna 2024.

Umesto kuća, prazne livade

Objavljeno: 15. jula 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Još uvek nije poznato da li će u naselju Peti puk, na vojnom poligunu,  biti izgrađeno novo vojno naselje. Konkretan odgovor na novinarsko pitanje da li će na vojnom poligunu “Đenovac 2”  biti postavljeno 50 montažnih kuća za vojna lica i vojne penzionere, kao što je svojevremeno obećao bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac, nije dao ni aktuelni ministar odbrane Bratislav Gašić tokom posete Valjevu.

„Ako budemo imali uslova u Valjevu, a ovde imamo puno pripadnika Vojske Srbije, mi ćemo nastaviti sve te procedure. Konkretno za taj projekat za koji pitate nemam dokumentaciju kod sebe, tako da konkretan odgovor ne mogu ni da dam”, rekao je Gašić.

Postavljenje prvih montažnih kuća na površini od oko 2,5 hekatara, po obećanju prethodnog ministra Šutanovca, trebalo je da počne u proleće 2012. godine, a u ovaj projekat trebalo je da bude uloženo milion evra. Međutim, umesto montažnih kuća,  na vojnom poligunu zvrje prazne livade. Lokalna samouprava je, za ovaj projekat, obezbedila kompletnu infrastrukturu, za šta je izdvojeno oko 80 miliona dinara, međutim, neizvesno je da li će uopšte na toj lokaciji na Petom puku Vojska početi izgradnju novog naselja.

Grad Valjevo bi, prema ugovoru, u zamenu za uloženi novac u infrastrukturu od Ministarstva odbrane trebalo da formalno dobije stadion sa pratećim objektima na Petom puku, koji već godinama koristi lokalna samouprava, kao i još 3,5 hektara zemljišta na starom vojnom poligonu „Đenovac“.

Foto: Ministar vojni Dragan Šutanovac, oktobar 2011. godine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *