četvrtak, 25. jula 2024.

UNS: Vlasti Valjeva da prestanu da vređaju novinare

Objavljeno: 3. oktobra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Udruženje novinara Srbije zatražilo je od predstavnika vlasti u Valjevu da prestanu sa „nedopustivom praksom kontinuiranog vređanja novinara“.Kako je to udruženje navelo u saopštenju, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović rekao je ranije da izjave daje „isključivo diplomiranim novinarima“. Osim toga, odbornik SNS Aleksandar Ranković nazvao je novinare i medije „kancerogenim tkivom“ i „pripadnicima plebsa“, zapretivši im da za projektno finansiranje „više ne računaju na novac iz budžeta“.

„UNS ovakvu praksu predstavnika gradske vlasti Valjeva smatra nedopustivom i ističe da svako ima pravo bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara“, stoji u saopštenju. 

Ocenjujući da su pretnje odbornika SNS-a novinarima da ne računaju na novac iz budžeta „nedopustive“, UNS je naveo da je projektno finansiranje medija propisano Zakonom o javnom informisanju.

3 komentara na “UNS: Vlasti Valjeva da prestanu da vređaju novinare

    1. Nikad, bar ne dok Pocuta sedi na rezervnoj stolicici. Presna energija nikako da shvati da ne valja uvek sila klade.

      8

      1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *