ponedeljak, 24. juna 2024.

Upozorenje na vremenske nepogode

Objavljeno: 10. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Ministarstvo unutrašnjih poslova, Odsek za vanredne situacije je od RHMZ-a dobio upozorenje da se narednih dana očekuju obilni pljuskovi sa grmljavinom, koji će lokalno biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme.

Kako je navedeno, danas i sutra (10. i 11. juna) padavine će se intenzivirati, pa se ponegde očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 h, a lokalno i više.

„Apelujemo na građane da osiguraju predmete na terasama kako se ne bi dogodilo da usled jakog vetra odlete i povrede prolaznike, kao i isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, predmete na ravnim krovovima i deponovan građevinski materijal, kako ne bi došlo do rasipanja“, navodi se u upozorenju Odseka za vanredne situacije grada Valjeva.

Kako je saopšteno, najavljena količina padavina, za tako kratak vremenski period, doneće veću količinu vode koju kanalizaciona mreža neće moći da primi, tako da se očekuje zadržavanje vode na pojedinim gradskim ulicama.

„Mole učesnici u saobraćaju da budu oprezni i prilagode vožnju uslovima na putu. Na bujičnim vodotocima moguća su manja lokalna izlivanja. Najavljeno intenziviranje padavina može dovesti do oštećenja lokalnih i nekategorisanih puteva, pa apelujemo na građane da izgradnjom veštačkih prepreka usmeravaju vodu sa gornjeg stroja puta ka kanalima za odvod atmosferskih voda“, kaže se u upozorenju Odseka za vanredne situacije grada Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *