utorak, 23. aprila 2024.

Upozorenje o mogućoj vremenskoj nepogodi

Objavljeno: 17. maja 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska kuća, foto: Patak online
Gradska kuća, foto: Patak online

VALJEVO- Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije je od RHMZ-a dobio upozorenje da će danas biti promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, saopšteno je iz Gradske uprave.

„Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20l/m² za kratak vremenski period, kratkotrajnom pojavom grada i olujnim vetrom. S ciljem smanjenja rizika od katastrofa, biće preuzete preventivne i operativne mere na sprečavanju i ublažavanju posledica“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, obaveštene su nadležne komunalne službe i svi ostali subjekti koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama da u narednom periodu postoji mogućnost njihovog angažovanja.

„Najavljene vremenske prilike mogu imati uticaj na funkcionisanje Grada i prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, tako da se od nadležnih komunalnih službi i subjekata, koji sprovode odgovarajuće preventivne mere i aktivnosti, očekuje da budu spremne i pravovremeno reaguju“, navodi se u saopštenju za javnost Gradske uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *