petak, 14. juna 2024.

Useljenje do kraja maja

Objavljeno: 11. maja 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Godinu dana nakon majskih poplava samo četiri porodice se useljene u nove domove, dok se najveći broj preostalih kuća nalazi u završnoj fazi izgradnje. U novi dom do sada su se uselile četiri porodice u kuće na Petom Puku, koje su izgradili Ujedinjeni Arapski Emirati. Najviše se sa izgradnjom kuća kasni u Rebelju, gde su radovi kasnije počeli zbog snega, a dodatni problem stvara nepristupačan teren i činjenica da su u tom selu putevi u nekim delovima potpuno neprohodni. Izgradnju 13 kuća finansira UNOPS, a preostalih devet nemačka organizacija ASB.

Kako smo se uverili na licu mesta, najveći broj kuća koje su za UNOPS gradili preduzeća “Kej” iz Valjeva i “Grading” iz Paraćina su u potpunosti gotove, dok je dosta problema bilo sa beogradskim preduzećem “Sameks”, koje je dobilo posao na tenderu ASB. Radovi na kućama koje je izvodilo to preduzeće su kasnili, a nadzorni organ je imao više zamerki, pa je na pojedinim objektima naloženo da se propusti isprave. Član Gradskog veća Nikola Radojičić kaže da će sve porodice biti useljene najkasnije do 31. maja, navodeći da je to poslednji rok koji je dat.

Pored novih kuća, 22 porodice u valjevskom kraju dobiće kompletan nameštaj za svoja domaćinstva, dok su četiri porodice na Petom Puku nedavno od Ambasade UAE dobile po 50.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *