četvrtak, 25. jula 2024.

Uspešna godina za Valjevsku pivaru

Objavljeno: 22. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska pivara iza sebe ostaviće još jednu uspešnu poslovnu godinu. Tokom ove godine u pogonima najstarijeg privrednog kolektiva u gradu – Valjevske pivare je proizvedeno 100.000 hektolitara piva, fabrika beleži dobre poslovne rezultate, nije bilo otpuštanja radnika, ali ni novozapošljavanja, zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, a prosečna plata zaposlenih je 40.000 dinara. Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac je, sumirajući ovu poslovnu godinu, rekao da su uspeli da u 2015. godini proizvodnju povećaju za 12 odsto u odnosu na prošlu godinu i pored činjenice da se u Srbiji beleži pad prodaje piva.

Valjevska pivara je u ovoj godini ostvarila ukupan prihod od 600 miliona dinara, što je za oko 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu. U ovoj godini očekuje se dobit od oko 20 miliona dinara, koja bi bila i veća, da u ovoj godini nije kupljena ambalaža za celu narednu sezonu. Samo po osnovu akciza i PDV Valjevska pivara je u državnu kasu u ovoj godini uplatila 334 miliona dinara. U narednoj godini planirana je zamena dotrajale opreme.

Valjevska pivara zapošljava 197 radnika, a nekolicina njih je ove godine otišla u penziju, dok otpuštanja u ovoj fabrici nije bilo, niti je to u planu. Valjevska pivara će u martu iduće godine izaći iz Plana reorganizacije, tako da će o njenoj daljoj sudbini odlučivati država. Valjevska pivara je ove godine pomogla mnoge gradske manifestacije, kao i humanitarne akcije. Valjevska pivara je u akciji Radio Patka bila pojedinačno najveći donator za kupovinu testa opterećenja srca za valjevsku bolnicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *