četvrtak, 18. aprila 2024.

Uspešna intervencija spasavanja devojke na Divčibarama

Objavljeno: 18. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Akcija spasavanja na Divčibarama, foto dr Dejan Branković iz Hitne pomoći Valjevo
Akcija spasavanja na Divčibarama, foto dr Dejan Branković iz Hitne pomoći Valjevo

VALJEVO- Vatrogasno-spasilačka služba Policijske uprave Valjevo i Služba Hitne pomoći Doma zdravlja Valjevo zajedničkom akcijom su juče u popodnevnim i večernjim satima spasili žensku osobu koja je pala sa litice na Divčibarama.

Oni su je prevezli oko 20 časova u Urgentni centar valjevske bolnice, gde su lekari konstatovali da ima slomljenu ruku i povredu glave. Devojka iz Požarevca, koja ima 32 godine, je ostala je na daljoj dijagnostici u Opštoj bolnici Valjevo.

Iz Doma zdravlja je saopšteno da je poziv Hitnoj pomoći uputio je oko 17 časova prijatelj devojke koja se skotrljala stotinak metara sa litice na Ljutom kršu, koji se spustio do nje i proverio u kakvom je stanju.

Akcija spasavanja na Divčibarama, foto dr Dejan Branković iz Hitne pomoći Valjevo

Pozvani su vatrogasci jer je u pitanju vrlo nepristupačan teren sa kojeg je za izvlačenje povređenog neophodna obučena ekipa i oprema. Osam pripadnika Vatrogasno-spasilačke službe je oko dva sata po mraku, uz pomoć užadi i tzv. korita izvlačilo ženu, dok je sanitet sa ekipom Hitne pomoći prišao mestu nezgode najbliže što je mogao.

Nakon iznošenja pacijent je medicinski obrađen, a zatim prevezen u Urgentni centar Opšte bolnice Valjevo na dalju dijagnostiku.

Ovo nije prvi put da vatrogasci-spasioci i Hitna pomoć sinhronizovanom akcijom uspešno spasavaju ljude iz teško pristupačnih predela, saopšteno je iz valjevskog Doma zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *