nedelja, 21. aprila 2024.

Utvrđene manje nepravilnosti u poštovanju mera

Objavljeno: 24. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu su, inspekcijskim nadzorom, utvrđene manje nepravilnosti u poštovanju mera naloženih zbog sprečavanja širenja korona virusa. U saopštenju za javnost navodi se da su, po nalogu Štaba za vanredne situacije, kontolisani poslovni objekti različitih delatnosti.

„Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da je Komunalna inspekcija Odeljenja za inspekcijske poslove grada Valjeva vršila zajednički inspekcijski nadzor sa sanitarnom inspekcijom Ministarstva zdravlja uglavnom u ugostiteljskim objektima tri puta nedeljno u večernjim satima. Sanitarna inspekcija je svakodnevno sprovodila i vanrednu kontrolu sprovođenja preventivnih mera po nalogu ministarstva u objektima za promet hrane, frizerskim i kozmetičkim salonima, predškolskim ustanovama, objektima brze hrane i dr. Utvrđeno je da se u manjem broju poslovnih subjekata sve propisane mere ne sprovode dosledno. Utvrđeni nedostaci su se odnosili nanenošenje maski (zaposlena lica i korisnici usluga), nedostatak dezinfekcionih sredstava i poštovanje fizičke distance u ugostiteljskim objektima“, navodi se u saopštenju za javnost.

Kako se navodi, komunalna inspekcija je kontrolisala radno vreme svih delatnosti na teritoriji grada Valjeva, gde prekoračenja nisu zabeležena. Saobraćajna inspekcija Odeljenja za inspekcijske poslove grada Valjeva je kontrolisala primenu svih propisanih mera koje se odnose na taksi vozila, gradski i prigradski prevoz putnika. Inspekcijskim kontrolama je utvrđeno da se predložene mere sprovode kao i da vozači imaju i barijere koje onemogućavaju kontakt između vozača i putnika.

„Prosvetna inspekcija je kontrolisala sprovođenje mera u Predškolskoj ustanovi ’Milica Nožica’ i utvrdila da je u objektima ukupno 312 dece i 191 radnik. U ustanovi i svim objektima se svakodnevno se prati zdravstveno stanje zaposlenih i dece koja dolaze u obdanište i vrši trijaža dece na ulazu, beskontaktnim toplomerom kontrolišu telesna temperatura deci i zaposlenim. Svi zaposleni sprovode i vrše kontrolu sprovođenja propisanih mera“, dodaje se u saopštenju za javnost.

Kako je saopšteno, za utvrđene nedostatke u inspekcijskom nadzoru podnose se prekršajne prijave.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *