utorak, 23. jula 2024.

Valjevo bez zaštitnika građana

Objavljeno: 10. decembra 2013.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U danu kada se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava jedino se oglasilo novoosnovano Udruženje građana “ Dosta, bre”, dok se tim povodom javnosti nije obratio niko od gradskih čelnika. U ovom udruženju kažu da, za razliku od Beograda i drugih gradova širom Srbije, gde se povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava organizuju razne manifestacije, u Valjevu  nikakvih dešavanja nema. Predsednik Udruženja “Dosta, bre” Predrag Savić ponovio je da Valjevo još uvek nema zaštitnika gradjana, iako je to Strategijom razvoja Valjeva, koja je usvojena još 2010. godine, kao i Statutom Grada, predviđeno. Savić takođe ističe da lokalna vlast još uvek nije formirala tim za sprovođenje Strategije razvoja Valjeva od 2010. do 2020. godine.

Pored ovoga, Udruženje “Dosta, bre” javnosti skreće pažnju da lokalna vlast, za razliku od drugih u Srbiji, nije podnela izveštaj o radu gradskih uprava, niti je to objavljeno na zvaničnom sajtu Valjeva, kako bi građani imali uvid u to šta radi lokalna vlast.

Udruženje građana “Dosta, bre” je osnovano pre mesec i po dana sa ciljem da građanima pomognu da ostvare prava koja su im zagarantovana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *