nedelja, 25. februara 2024.

Valjevo među gradovima sa najviše kršenja zabrane kretanja

Objavljeno: 20. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Valjevo je, po podacima MUP-a, jedan od tri grada u Srbiji u kojem se najviše kršila zabrana kretanja u vreme ograničenja.

Naime, direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je od početka primene mera za kršenje zabrane kretanja kažnjeno 4.650 osoba, što je u proseku 59 na 100.000 građana.

Kako je rekao, zabrana kretanja se najviše krišila u Pančevu, Valjevu i Kikindi, a najmanje u Prijepolju, Somboru, Kragujevcu.

2 komentara na “Valjevo među gradovima sa najviše kršenja zabrane kretanja

  1. Ako je sudeći po onome što sam video na terenu pripadnici policije u Valjevu su maltretirali građane blokirajući im put na reku gradac, kao podpada pod park ili sta ja znam gde je zabranjeno okupljanje po nalogu štaba, i pored toga što je bilo 1 ili 2 osobe sa svom zastitnom opremom (maska i rukavice) na propisnoj udaljenosti, oni su maltretirali i ljude koji imaju kuće i vikendice na gradcu tako da su „mali ljudi“ sa decom bili zaustavljani dok su „podobni“ očevi, sestre, pripadnika policije i ovi jači štihovi bili puštani..(znači selektivna sloboda kretanja) Meni su lično pretili hapšenjem što sam ih ja ljubazno zamolio da učine istog trenutka da ne prete, jer nije bilo pravnog osnova za to i naravno odustali su…. Znači ne poznavanje Valjeva od strane policije i lose organizovanje (donosenje propisa i sprovodjenje istih) su doveli do tenzije izmedju naroda i policije gde je valjevska policija vođena tenzijama i frustracijama odradila 101% i pisala sve što se pisati može pa čak i penzionerima bez upozorenja (kao da oni po selima odakle su došli nemaju stare roditelje) dok su policije u drugim gradovima verovatno bile dosta fleksibilniji…inače lično ne mislim da je Valjevo imalo više prekršaja po glavi stanovnika od drugih gradova…

    12

    6

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *