petak, 12. aprila 2024.

Valjevo najnepovoljniji grad za život

Objavljeno: 1. septembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Zvanična statistika pokazuje da je Valjevo najnepovoljniji grad za život i u rangiranju kad je reč samo o pukom preživljavanju, nalazi se na poslednjem mestu, pokazuju podaci Zavoda za statistiku. S druge strane, statistika pokazuje da je u Smederevu najpovoljniji odnos prosečne zarade i neto potrošacke korpe, tačnije da se upravo u tom gradu najlakše u Srbiji namiruju osnovne životne potrebe.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović rekao je da prosečno domaćinstvo u Srbiji na hranu i komunalije izdvaja više od polovine raspoloživih sredstava za život, tačnije 55 odsto i dodaje da tu nisu uključeni odeća, obuća, transport i komunikacije.

Posle Smederava, koji je najpovoljniji grad za život,  na drugom mestu je Novi Sad, a slede Pančevo, Beograd, Šabac, Užice, dok poslednja tri mesta zauzimaju Niš, Leskovac i Valjevo. Vukmirović kaže da je Valjevo neobičan primer, jer je bilo poslednje u rangiranju kad je reč samo o pukom preživljavanju, dok se nalazi  na visokom šestom mestu po ukupnom kvalitetu života, a Smederevo u kojem je najpovoljniji odnos plate i korpe, po ukupnom je kvalitetu života tek na 16. mestu.

Jedan komentar na “Valjevo najnepovoljniji grad za život

  1. POVLENSKE MAGLE I VIDICI smatraju Valjevo najpovoljnijim gradom za malverzacije, ima tu još po neka banka da se OJADI, a narod neka gladuje.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *