utorak, 25. juna 2024.

Valjevo nije prošlo na konkursu Ministarstva za lokalnu samoupravu

Objavljeno: 17. aprila 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na konkursu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Valjevo nije prošlo sa projektima koji se finansiraju iz Fonda za lokalne samouprave. Na spisku se nalazi 58 opština i gradova kojima je odobren novac na ovom konkursu, ali na njemu nema Valjeva, dok su iz Kolubarskog okruga, preko pet miliona dinara dobili Mionica i Osečina.

Kako je ranije saopšteno, Grad Valjevo je očekivao da će na konkursu ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu za dodelu sredstava iz budžetskog fonda lokalnim samoupravama, ove godine dobiti oko 130 miliona dinara. Taj novac je bio planiran za radove na daljoj adaptaciji Doma Vojske i zamenu postojeće rasvete na sceni Centra za kulturu. Kod ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Valjevo je konkurisalo sa projektom rekonstrukcije Centra za kulturu za sredstva za kupovinu i postavljanje nove rasvete. Ovaj projekat vredan je 20 miliona dinara.

Kod istog ministarstva, a kroz program UNDP, Valjevo je konkurisao sa projektom adaptacije zgrade Doma Vojske, za potrebe Matične biblioteke ‘’Ljubomir Nenadović’’. Za neophodne radove je potrebno 110 miliona dinara.

Valjeva, međutim, nema na spisku gradova i opština čiji su projekti na konkursu Fonda za lokalne samouprave dobili „zeleno svetlo“. Mionica je dobila četiri miliona dinara za završetak pomoćnog objekta Kulturnog centra, a Osečina milion i 76 hiljada dinara za modernizaciju rada JLS. Na spisku su još, između ostalih, Ljubovija koja je dobila 13 miliona dinara, Surdulica sa 12,5 miliona dinara, Čačak i Žitište sa po 12 miliona dinara, Gadžin han, Prokuplje, Tutin, Vrnjačka banja i Despotovac sa po 11,5 miliona dinara, Raška sa 11 miliona dinara, Vladimirci i Priboj sa po 10,5, Aranđelovac, Veliko gradište i Žagubica sa devet miliona dinara i Užice sa 8,5 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *