sreda, 24. jula 2024.

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Objavljeno: 30. maja 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Apoteka (ilustracija), foto: Patak online
Apoteka (ilustracija), foto: Patak online

VALJEVO- Valjevo, posle trogodišnje pauze, ponovo ima dežurnu apoteku! Apoteka „Vegafarma“, koja se nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja, otvorena je 24 sata.

„Obaveštavamo Vas da je Apotekarska ustanova ’Vegafarma’ dostavila Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje – Filijala Valjevo obaveštenje o promeni radnog vremena u apoteci ’Vega-kod Doma zdravlja’, u ul. Železnička br. 16. Apoteka će ubuduće raditi svakim danom od 00- 24h čime je rešen problem dežurne apoteke u gradu Valjevu“, navedeno je u saopštenju za javnost Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje-Filijale u Valjevu.

Valjevo, na čijoj teritoriji prema poslednjem popisu živi oko 82.500 ljudi, od marta 2020. godine do sada nije imalo dežurnu apoteku, pa su građani posle 23 časa morali da odlaze u okolne gradove da bi kupili potreban lek.

Gradska vlast je nedavno odustala od davanje koncesije za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji Valjeva, Osečine i Ljiga, jer nije bilo zainteresovanih.

Odlučeno je da sedam lokala, koji su u vlasništvu grada Valjeva, a u kojima su ranije bile apoteke Apotekarske ustanove „Valjevo“, bude ponuđeno za izdavanje i to za obavljanje apotekarske delatnosti.

Otvaranje ponuda je zakazano za danas, ali i pre završetka ovog postupka, na sreću, rešeno je pitanje dežurne apoteke u Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *