petak, 21. juna 2024.

Valjevske trgovine glavni snabdevači vrtića

Objavljeno: 7. aprila 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Privremeni Upravni odbor PU “Milica Nožica” doneo je odluku da se svi zaposleni upute na vanredne sanitarne preglede, nakon što je u valjevskim vrtićima proglašena epidemija salmonele. Takođe je odlučeno da deca koja zbog salmonele nisu boravila u vrtiću, budu oslobođenja plaćanja obdaništa za dane kada su zbog bolesti bili odsutni. Salmonela je do sada potvrđena kod 36 mališana i kod troje zaposlenih u PU “Milica Nožica”. Dosadašnje analize upućuju na to da je put prenosa salmonele hrana, koja se sprema u centralnoj kuhinji PU “Milica Nožica”. Valjevske vrtiće hranom snabdevaju, u najvećoj meri, valjevske trgovine. Među njima dominiraju “Sezam” i “Ži-na-sa”. To je za “Patak” potvrdio direktor valjevskih obdaništa Zlatomir Marković.

“Mleko, mlečne proizvode i meso kupujemo od ‘Sezama’, jaja, suvomesnate proizvode i voće od trgovine ‘ŽI-NA-SA’,  ulje i brašno kupujemo od “Europroma”, testenine od beogradske ‘Jabuke’, a povrće od poljoprivrednog gazdinstva “Jeremić” iz Belotića. Svi oni su dobili posao na tenderu”, rekao je Marković.

U Zavodu za javno zdravlje pretpostavljaju da je do pojave salmonele u hrani došlo 18. ili 19. marta, međutim, nije otkriveno o kojoj vrsti hrane je reč, jer se uzorci obroka čuvaju samo 48 časova.

Jedan komentar na “Valjevske trgovine glavni snabdevači vrtića

  1. Bitno je da su deca otrovana, i da neko mora da odgovara, a ne da nas opterećujete ko gde kupuje. Tužilac pokicija ima li Vas, šta nas zabavljate i skrećete težinu problema, ovo je ravno pokušaju ubistva dece.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *