utorak, 21. maja 2024.

Valjevski proizvođači apsolutni šampioni sajma u Novom Sadu

Objavljeno: 7. juna 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Prijem, foto: Grad Valjevo
Prijem, foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Drugi put za redom valjevski proizvođači su osvojili titulu apsolutnog šampiona sajma u Novom Sadu. Prijem za najuspešnije poljoprivrednike iz valjevskog kraja, koji osvojili značajne nagrade, organizovan je u Gradskoj upravi Valjevo.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, ugostio je najuspešnije poljoprivrednike, čestitajući ostvarene rezultate.

„Čestitam na fenomenalnim rezultatima koje ste postigli na sajmu u Novom Sadu. To je dokaz da Grad Valjevo što se tiče poljoprivrede zaista pravi dobre poteze. Podsetiću vas da u ovom trenutku imamo 100 miliona direktnih subvencija u poljoprivredu i sigurno smo u samom vrhu u Srbiji koji toliko ulažu. Pozivam sve poljoprivrednike da maksimalno koriste mere koje sprovodimo preko preduzeća „Agrorazvoj“. Želim vam još više uspeha u narednom periodu, a mi ćemo se potruditi da maksimalno sve ispratimo“, poručio je gradonačelnik Gojković.

Prijem, foto: Grad Valjevo

Značajne nagrade su, prema rečima dr Radoslava Vujića, rezultat višedecenijskog rada.

„Pehari i diplome koje se nalaze ovde govore sve. To znači da smo u ovčarskoj proizvodnji postigli zaista jedan zavidan nivo, a to je sigurno rezultat jednog višedecenijskog rada svih službi koje rade u ovoj našoj državi i službama koje rade u gradu Valjevu. To je rezultiralo time da smo mi po drugi put apsolutni šampioni sajma u Novom Sadu. Danas na području grada Valjeva i Kolubarskog okruga ima preko 100 poljoprivrednih proizvođača koji gaje ovce. Na našu sreću, danas Kolubarski okrug ima preko 25000 omatičenih grla sjeničke oplemenjene ovce i to mislim da je najviše u Srbiji. Iz tog kvantiteta, izašao je i kvalitet, što se i vidi po zasluženim priznanjima. Ne bismo to mogli uraditi da nije bilo naših uvaženih i vrednih poljoprivrednih proizvođača. Najiskrenije čestitam svima onima koji su nagrađeni, želim im da gaje na svojim gazdinstvima još veći broj grla, a ovo je samo jedan mali borj poljoprivrednih proizvođača koji su uzeli učešće na sajmu, a ima ih dosta koji zaslužuju kvalitetom svojih grla da učestvuju na sajmu u Novom Sadu“, poručio je Vujić.

Nagrade, foto: Grad Valjevo

Prijemu najboljih poljoprivrednika je prisustvovao i prof. dr Cvijan Mekić sa Poljoprivrednog fakulteta, koji je bio predsednik žirija za ocenjivanje grla na sajmu u Novom Sadu, objavljeno je na sajtu grada Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *