petak, 14. juna 2024.

Valjevu nedostaju dva obdaništa

Objavljeno: 14. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevu već duže vreme nedostaju još dva obdaništa. To potvrđuje činjenica da svake godine između 300 i 400 mališana ostane bez mesta u vrtiću. Najteža situacija je u jaslenim grupama, gde je najveći broj zahteva za upis. Ova situacija bi mogla da se promeni, jer iz Predškolske ustanove „Milica Nožica“ najavljuju da će u prvoj polovini ove godine početi radovi na proširenju smeštajnih kapaciteta. Glavni projekat za dogradnju obdaništa „Bambi“ u „Kolubari dva“ je urađen krajem prošle godine. Iz gradskog budžeta je za radove opredeljeno 12 miliona dinara, dok bi 180 miliona dinara bez PDV-a, po tvrdnjama direktora valjevskih obdaništa Zlatomira Markovića, trebalo da bude obezbeđeno iz republičke kase.

„ Imamo obećanja da će država obezbediti taj novac i očekujem da ćemo ta sredstava dobiti do kraja aprila, a nakon toga bi trebalo da bude izabran izvođač radova. Očekujem da bi celokupan posao oko dogradnje obdaništa ’Bambi’ mogao da bude završen u roku od godinu dana“, rekao je Marković.

Zlatomir Marković

Predškolska ustanova „Milica Nožica“ je projekat dogradnje vrtića „Bambi“ predala nadležnom ministarstvu i Vladi Srbije, od kojih se očekuje da će obezbediti najveći deo novca za ovu investiciju.

„Novoizgrađeni prostor imaće oko 2.000 kvadrata korisne površine. Tu će biti 14 vaspitnih soba, a u njima bi, u zavisnosti od uzrasta, moglo da bude smešteno do 280 dece. Nakon dogradnje, obdanište ’Bambi’, stari i novi deo, koji će biti spojeni toplom vezom, biće najveći objekat u Valjevu, jer bi, nakon završetka radova, trebalo da primi ukupno oko 500 mališana. To je za oko 100 dece više u odnosu na obdanište u naselju ’Gradac’, koje je trenutno najveće i prima najveći broj dece“, kaže Marković.

U Valjevu je poslednje obdanište izgrađeno 2012. godine i to u Mesnoj zajednici „Gradac“. Obdanište „Vidra“ je prvo obdanište koje je izgrađeno sa desne strane Kolubare, gde živi oko 10.000 ljudi.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *