petak, 14. juna 2024.

Vapeku još u maju naloženo da istoči gas

Objavljeno: 12. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Mlinsko-pekarskom akcionarskom društvu Vapek, koje posluje u sistemu Lutra grupe, naloženo je još u maju prošle godine da istoči gas iz fabričkog kruga, ali su se odgvorni u tom preduzeću oglušili o taj zahtev! Juče je došlo do curenja eksplozivnog gasa u krugu fabrike Vapek, koja je stečaju. Nadležni kažu da nije bilo opasnosti od eksplozije, jer su preduzete sve mere i zaustavljeno dalje curenje gasa. Za sada se ne zna koliko je eksplozivnog gasa iscurelo, a kako saznajemo, do nekontrolisanog curenja gasa je došlo jer su radnici „Erozije“, koji rade na sanaciji rečnog korita Kolubare, oštetili cevovod od rezervoara za gas do podstanice.

Preostali gas je istočen iz rezervoara Vapeka, a taj posao, koji je koštao 100.000 dinara, je platila “Erozija”, jer bi u suprotnom, sve dok vlasnik Vapeka ne završi taj posao, gradilište na rečnom koritu Kolubare moralo da bude zatvoreno. Zbog curenja eksplozivnog gasa Osnovno tužilaštvo će protiv NN osobe podneti krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti. Nekada uspešno valjevsko pekarsko preduzeće danas predstavlja pravu ruinu, sve mašine su rasprodate, a preduzeće, čiji je vršilac dužnosti direktora bio Slobodan Đukić, je u stečaju.

Jedan komentar na “Vapeku još u maju naloženo da istoči gas

  1. Vapek je aktivno privredno društvo, predstečajni postupak obustavljen 2012. Okončan stečaj Klas trejda u novembru 2014. Radnici ostali bez zarada. Ko je profitirao na relaciji Vapek. Klas trejd, ubska privatna pekara…stečajni upravnik. Za to vreme grad neka sanira trenutne posledice curenja gasa. Dugoročne, po radnike i grad upšte , već uveliko plaćamo kao posle Uzora. Štamparije, Srbijanke. Stefila…nikad kraja

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *