subota, 20. jula 2024.

Počinje Džez fest

Objavljeno: 25. novembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nastupom valjevskih bendova večeras u Centru za kulturu počinje 37. Džez fest, koji će trajati do 27. novembra.

Od 20 časova počinje veče valjevskih bendova: La band, Blue train, Medical Doctors, Pilot blues band i Mehanički balet, a ulaz je slobodan.

Sutra nastupa kvartet Vladimira Maričića koji će, uz svoj uobičajeni repertoar, predstaviti aktuelni album „Ibar“. Sledi koncert niškog fussion jazz benda poznatog i van granica naše zemlje EYOT. U susret premijeri filma „Nije loše biti čovek“ u kome se pojavljuje kao diva, iste večeri će nastupiti i Lena Kovačević, koja će svoj smoot jazz repertoar predstaviti sa svojim bendom.

U subotu nastupa regionalna muzička zvezda Kaliopi i jedan od najboljih svetskih gitarista Edin Karamazov, kojeg će valjevska publika moći da čuje posle saradnje sa Stingom i mnogih drugih svetski priznatih projekata.

Dvoje velikih umetnika će izvesti program sa njihovog zajedničkog diskografskog projekta “Oblivion”, na kome se nalazi muzika sa raznih kontinenata u aranžmanu Edina Karamazova za baroknu lutnju, gitaru i vokal. Bend koji je osvojio II mesto posle Chick Corea, na listi fusion-jazz bendova „The 41st Annual Jazz Station Awards / The Best Jazz of 2019“, Vasil Hadžimanov Band, zatvoriće ovogodišnji Džez fest.

Svi koncerti održavaju se od 20 časova u valjevskom Centru za kulturu, a pokrovitelj festivala je Grad Valjevo. Cena pojedinačne ulaznice za petak i subotu je 300 dinara, a za obe večeri 500 dinara. Zbog epidemioloških mera publika će moći da ispuni samo pola sale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *