nedelja, 3. marta 2024.

Veliki obim posla u valjevskom Domu zdravlja

Objavljeno: 5. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Broj pregleda, testiranja, laboratorijskih analiza i snimanja rendgen aparatom u Kovid ambulanti  valjevskog Doma zdravlja se svakodnevno povećava. U poslednje vreme dnevno ima i više od 400 pregleda, od čega su oko polovine prvi pregledi.

Uz to, povećanjem broja građana pozitivnih na korona virus umnožavaju kontrole i dijagnostičke procedure. Zbog svega toga se povremeno stvaraju gužve i čekanje se produžava, ali je to i veliki pritisak i na zaposlene, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Uprava Doma zdravlja svakodnevno prati situaciju i preduzima organizacione promene kako bi se čekanje smanjilo.

Od prošlog petka se rezultati izdaju na improvizovanom šalteru, odnosno na prozoru jedne od ordinacija u prizemlju. To je svakako smanjilo pritisak na glavni ulaz i skratilo čekanje ljudima koji dolaze samo po rezultate.

Povećan je i broj timova, tako da u svakoj smeni radi po pet ordinacija.

„Sa povećanjem pregleda, kontrola i dijagnostičkih usluga Dom zdravlja će otvarati još ordinacija u Kovid ambulanti, ali moramo da istaknemo da je trenutno veliki obim posla sa pacijentima koji nemaju simptome respiratornih infekcija i koji dolaze u odeljenja Opšte medicine i Medicine rada (drugi sprat) na druge vrste pregleda i produžavanje terapija. Osim toga, svakodnevno su četiri lekara (u dve smene) angažovana na vakcinaciji u Centru za kulturu“, navodi se u saopštenju za javnost Doma zdravlja.

Zbog toga apeluju na sve građane kojima to nije neophodno i hitno da sačekaju sa odlaskom kod lekara, kako bi deo osoblja sa ovih odeljenja mogao da pomogne u radu Kovid ambulante.

Pacijenti za produžavanje hronične terapije mogu da koriste brojeve telefona brojeve 064 8321 997 i 064 8321 431, radnim danima od 7.00 do 12.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs , klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici.

„Zahvaljujemo svim pacijentima koji pokazuju veliko strpljenje, prvenstveno onima koji čekaju na usluge Kovid ambulante. Uprava Doma zdravlja će se potruditi da i u narednim danima, prateći situaciju, preduzme korake kako bi rad bio efikasniji, u skladu sa mogućnostima“, dodaje se u saopštenju za javnost.

Prema podacima zvoda za javno zdravlje, korona virus potvrđen je kod 125 osoba u Kolubarskom okrugu. U Valjevu je 81 osoba novozaražena, u Lajkovcu 16, Ljigu devet, po sedma u Osečini i Ubu, dok je u Mionici novopozitivnih.

U valjevskoj bolnici se na lečenju nalaze 75 pacijenata sa simptomima korona virusa.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *