sreda, 24. jula 2024.

Vetar nosio crep sa kuća

Objavljeno: 28. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Jako nevreme uz pojavu sitnog grada, zahvatilo je juče popodne Valjevo i pojedina sela. Za kratko vreme palo je 17 litara kiše po kvadratu, a pod vodom je ponovo bila Knez Miloševa ulica, kao i Park na Jadru. U Kotešici i Goloj Glavi  jak olujni vetar je nosio crep sa kuća i oštetio krovove. Jako olujuno nevreme praćeno gradom je drugi dan za redom zadesilo Valjevo. U ponedeljak za 40 minuta je palo preko 20 litara kiše po kvadratu, dok su juče padavine bile malo slabije, ali su udari vetra dostizali do 15 metara u sekundi. Nestabilno vreme očekuje se i u poslepodnevnim satima.

U valjevskom kraju je juče ispaljeno oko 60 protivgradnih raketa, a za sada nema informacija o tome da li je jako nevreme napravilo neku veću štetu. Do petka bi Vladi Srbije trebalo da bude dostavljena procena štete nastale u nezapamćenim poplavama koje su pogodile valjevski kraj. Do sada je štetu prijavilo oko 1.000 građana.

Prava borba tek predstoji, jer je neohodno da se obnove mnoge kuće koje su srušene ili više nisu uslovne za život. Gradske vlasti su pozvale da sve one koji mogu pomognu u obnovi Valjeva nakon poplava.  Iz Gradske uprave je saopšteno da će svakoga dana na sajtu grada biti ažurirani podaci vezani za spisak donatora dinarskih uplata za otklanjanje posledica od poplave. Do sada je na račun Grada uplaćeno 1,3 miliona dinara. Na ovom spisku je trenutno 61 uplata , a donacije su dali i fizička i pravna lica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *