subota, 20. jula 2024.

Više poginulih i saobraćajnih prekršaja

Objavljeno: 21. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn
?
?

VALJEVO – Od početka godine na putevima u Kolubarskom okrugu smrtno je stradalo 20 lica, a u isto vreme saobraćajna policija beleži čak 4.000 saobraćajnih prekršaja više nego prošle godine.

Čak 102 saobraćajne nesreće dogodile su se u poslednjih mesec i po dana, a u ovom “crnom septembru” beležimo tri gubitka ljudskih života. Prvi je nastradao Valjevac I. K. (33) kada je na putu Valjevo-Šabac sleteo sa kolovoza i udario u betonski propust. Kod Uba je potom poginuo pešak Z.M. (56), kada je na njega naletelo vozilo, a poslednja saobraćajna nesreća bila je u ponedeljak kada je na “duplim trakama” nastradala i M.N. (72) koju je oborio automobil.

Po podacima saobraćajne policije, od januara do kraja avgusta podneta su 5.330 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka za teže prekršaje, što je 803 više nego u istom periodu tokom 2015. godine. Saobraćajci kažu da je uz to za skoro 4.000 povećan i broj lakših prekršaja, a zbog pijanstva za volanom na trežnjenju u stanici je zadržano 318 vozača, za 100 više nego lane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *