utorak, 23. jula 2024.

Vladika Milutin služio liturgiju u Gračanici

Objavljeno: 31. avgusta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U manastiru Gračanica juče je obavljeno, najverovatnije, poslednje bogosluženje, jer je od danas, zbog najavljenog početka probnog punjenja brane “Stubo- Rovni”, zabranjen pristup brani i prostoru oko akumulacije. Arhijerejsku liturgiju je služio vladika valjevski Milutin, a na licu mesta je bio prisutan i veliki broj policajaca. Kako saznajemo, juče je policija privela jednu osobu zbog drskog ponašanja i zbog još dva prekršaja, zbog čega je to lice po hitnom postupku u Prekršajnom sudu u Valjevu osuđeno na novčanu kaznu od 15.000 dinara.

Direktor JP “Kolubara” Mioodrag Marković kaže za Patak da je sve spremno za probno punjenje akumulacije i da će taj posao početi najkasnije za tri dana.

Na svim putnim pravcima u neposrednoj blizini budućeg jezera su postavljene table sa obaveštenjem i upozorenjem o zonama zaštite i zabrane kretanja. Iz JP “Kolubara” apeluju na građane da poštuju novi režim saobraćaja u zoni zaštite brane i akumulacije „Stubo-Rovni”.

 

Foto: Sreten Pantelić

Jedan komentar na “Vladika Milutin služio liturgiju u Gračanici

  1. Vladika koji sebi pravi hacijendu u Pocuti kod manastira…Nije mu dovoljno ono dole u naselju,sto mu je Vujic poklonio…E narode,otvorite malo oci…

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *