utorak, 25. juna 2024.

Voda se povukla, ne radi srednja škola

Objavljeno: 2. juna 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Na Ubu ne radi srednja škola u centru varoši, dok osnovne škole na području te opštine normalno funkcionišu. To je potvrđeno je agenciji Beta u Opštinskom štabu za vanredne situacije. U velikom nevremenu koje je juče oko 17 časova zahvatilo veći deo Tamnave i Ub, odnet je krov sa zgrade u kojoj su smeštene Tehnička škola i Gimnazija „Branislav Petronijević“, a poplavljeni su su dečiji vrtić, kao i 15 privatnih kuća. Oluja je delove krova sa srednje škole nosila centralnim gradskim trgom i okolnim ulicama, pa je sreća da niko nije povređen. 

Pljusak je bio toliko jak da je centar Uba pod vodom bio za desetak minuta. Polomljeno je i veliko drvo u centru varoši, lomljene su grane na stablina u gradskom parku i drvoredima, obarani su saobraćajni znaci, prevrtane i nošene žardinjere sa cvećem i kante za smeće. Grada nije bilo jer je dejstvovala protivgradna odbrana sa okolnih seoskih stanica. 

Opštinski štab za vanredne situacije u stalnom je zasedanju kako bi se najugroženijima što pre pomoglo, a život u Tamnavi normalizovao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *