subota, 20. jula 2024.

“Vodovod” radi u Vuka Karadžića, peticijom se traži odlaganje rekonstrukcije ulice

Objavljeno: 25. juna 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – JKP “Vodovod” počelo je rekonstrukciju vodovodne mreže u ulici Vuka Karadžića. Što se tiče rekonstrukcije ove, jedne od ključnih saobraćajnica u centru grada, još uvek se ne zna kada će početi, a pojedini stanari peticijom traže odlaganje tih radova.

Što se tiče rekonstrukcije vodovodne mreže, koja uključuje i kućne priključke, u delu ulice Vuka Karadžića od Pantićeve do Železničke ulice, reč je o prvoj fazi radova, dok će sledeće biti od Pantićeve do Karađorđeve, odnosno od Karađorđeve do ulice Prote Mateje.

Po najavama iz “Vodovoda”, ovi radovi, vredni 10,8 miliona dinara, treba da budu okončani u roku od dva i po meseca.

U međuvremenu, kada su radnici “Vodovoda” počeli sa svojim poslom, kako se saznaje, lokalnim vlastima stigla je i peticija dela žitelja i vlasnika lokala u ulici Vuka Karadžića, koji traže da radovi na početku rekonstrukcije ulice budu odloženi. Naime, kako stoji u peticiji koju je potpisao 21 građanin i vlasnik poslovnog prostora u ovoj ulici, oni strahuju da nakon radova “Vodovoda” ulica neće biti vraćena u prvobitno stanje.

“S obzirom na to da rekonstrukcija vodovodne mreže počinje, a još uvek nije raspisana javna nabavka za rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića, to nas dovodi u sumnju da narednih šest meseci treba da živimo i radimo u raskopanoj ulici”, stoji u njihovoj peticiji.

Inače, kako je predvideo ovogodišnji plan javnih nabavki Grada, rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića treba da košta 41,6 miliona dinara PDV-a, a radiće se rekonstrukcija kolovoza, trotoara, kišne kanalizacije i rasvete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *