subota, 20. jula 2024.

Vojska pomaže u saniranju puteva u mioničkim selima

Objavljeno: 8. jula 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Vojska pomaže u saniranju puteva, foto: Opština Mionica
Vojska pomaže u saniranju puteva, foto: Opština Mionica

MIONICA -Na najoštećenijim seoskim putevima u Ključu i Rajkoviću, pripadnici Vojske Srbije sa mehanizacijom rade na uklanjanju nanosa i saniranju putnih pravaca koji su oštećeni nakon grada i bujičnih poplava, saopšteno je iz mioničke opštine.

Trenutno se radi na raščišćavanju 3,5 kilometara makadamskog puta u Ključu.

„Zahvaljujem se Vladi Srbije, Ministarstvu odbrane, Ministarstvu javnih ulaganja i pripadnicima Vojske Srbije koji su nam odmah pritekli u pomoć. Pored vojske, naše ekipe iz Javnog komunalnog preduzeća ’Vodovod Mionica’ od prvog dana su na terenu gde otklanjaju štete od poplava. Daćemo sve od sebe da u što kraćem roku rešimo probleme koji su nastali“,  kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji je obišao radove na terenu.

Boban Janković sa pripadnicima Vojske Srbije, foto: Opština Mionica

Meštani sela Ključ zadovoljni su što se u njihovom mestu, gde su posledice u pogledu šteta na putnoj infrastrukture i najveće, među prvima saniraju putni pravci. Prema njihovim rečima, zahvalni su pripadnicima Vojske Srbije i lokalnoj samoupravi na brzoj reakciji.

Šteta se procenjuje na oko 100 miliona dinara

Prve procene šteta na teritoriji mioničke opštine su oko 100 miliona dinara, najviše na infrastrukturi i objektima. Štete na poljoprivredi su oko 40 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *