četvrtak, 13. juna 2024.

VPO: Da li Euro Litijum sponzoriše Tešnjarske večeri?

Objavljeno: 21. jula 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska kuća, foto: Patak online
Gradska kuća, foto: Patak online

VALJEVO- Valjevski pokret otpora zatražio je od lokalne samouprave odgovor na pitanje da li preduzeće „Euro Litijum Balkan“ na bilo koji način učestvuje u organizaciji „Tešnjarskih večeri“, koje se održavaju od 5. do 12 avgusta.

U zahtevu za pristup informaciji od javnog značaja je zatražen podatak o tome da li je Gradska uprava, Turistička organizacija Valjeva ili bilo koje drugo javno preduzeće ili ustanova, čiji je osnivač grad Valjevo, zaključilo sponzorski, donatorski ili bilo kakav drugi ugovor kojima se „vrši prenos novčanih sredstava ili promet drugih dobara sa privrednim društvom ’ Euro Litijum Balkan’ u vezi organizacije ’Tešnjarskih večeri’.

„Ukoliko su takvi ugovori zaključeni zahtevamo da nam u obaveštenju navedete sa kojim je pravnim licem ’ Euro Litijum Balkan’ zaključilo navedene ugovore i koja je vrednost tih ugovora“, navedeno je u zahtevu Valjevskog pokreta otpora.

Inače, javnost je burno reagovala zbog toga što je „Euro Litijum Balkan“ bio jedan od sponzora ovogodišnjeg dana „Dana maline“ u Brankovini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *