petak, 24. maja 2024.

Vučić: Država će rešiti višegodišnji problem meštana Uba

Objavljeno: 7. maja 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

UB- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas punkt za vakcinaciju u ubskom selu Vrelo, odakle je još jednom pozvao sve građane da se vakcinišu zbog sopstvenog zdravlja, ali i zbog napretka ekonomije. Žiteljima Uba je poručio da će država rešiti njihov dugogodišnji problem u vezi vodosnabdevanja.

„Potrebno je da se ljudi vakcinišu, da bismo mogli da radimo, da bi ekonomija mogla da radi. Moramo da se vakcinišemo, da znamo da smo preduzeli mere da ne prenesemo drugom, ili ako nama neko prenese, da neće biti težih posledica.Danas sam upoznao ženu koja je tek postala majka, a primila je vakcinu, na čemu joj je veoma zahvalan. Ali, treba nam i još dece, jer kome ćemo sve ovo da ostavimo, ako decu nemamo“, poručio je okupljenim građanima predsednik Vučić.

On je rekao da je prethodnih godina dosta toga urađeno na Ubu, a u narednom periodu biće rešen višegodišnji problem koji se tiče vodosnabdevanja.

„Trudili smo se prethodnih godina da uradimo mnogo na Ubu, od Doma zdravlja do asfaltiranja brojnih puteva. I veliki decenijski problem će biti rešen u dve godine, kvaliteta vode i vodosnabdevanja. Mnogo će da košta, ali ćemo da ga rešimo zauvek. Biće urađen i put ka selima Ždralovica i Kalinovik, kao i sve što je moguće”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je je boravak u Vrelu iskoristio i za posetu lokalnom fudbalskom klubu, gde je u jednom trenutku na njihovom terenu zaigrao fudbal i dao gol golmanu Ivanu Jovanoviću, kome se na kraju zahvalio što ga je pustio da mu da gol.

O drugim investicijama u Kolubarskom okrugu predsednik prilikom današnje posete ubskom kraju nije govorio.

U pratnji Vučića bila je premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i ministar zdravlja Zoran Lončar. Premijerka i ministar zdravlja su se sa Uba uputili u mionički kraj, gde obilaze punkt za vakcinaciju u selu Rajković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *