četvrtak, 25. jula 2024.

Vučić najavio velika ulaganja u Valjevo

Objavljeno: 24. marta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će sve što decenijama nije ulagano u Valjevo biće urađeno u naredne tri godine! On je, obilazeći radove na izgradnji brze saobraćajnice, koja će Valjevo spojiti sa auto-putem „Miloš Veliki“, rekao da Valjevo u narednom periodu očekuju velike investicije.

Pored brze saobraćajnice, koja će, kako je rekao Vučić, oživeti valjevski kraj, najavio je da će u narednih 15-ak dana biti potpisan prvi sporazum o izgradnji nemačke fabrike u Valjevu, gde će prosečna neto plata biti 1.000 evra.

„To je jedna važna i cenjena nemačka kompanija i ukoliko kovid dozvoli, vrlo brzo će biti potpisan prvi sporazum o izgradnji fabrike u Valjevu u kojoj će prosečna neto plata biti oko 1.000 evra. U najavi još jedan strani investitor o kome ima zabranu da pričam, ali verujem da da ću o tome moći da govorim za mesec dana“, poručio je Vučić.

Pored dovođenja stranih investitora, najavljeni su brojni projekti koji će u narednom periodu biti realizovani u Valjevu, među kojima je završetak Doma za stare, kao i gasifikacija Valjeva.

„Govorim o strateškim stvarima, o dovođenju centralnog gasovoda od Orlovače do Valjeva, u to će biti uloženo oko 29 miliona evra, za snabdevanje valjevskih naselja gasom biće uloženo 14,3 miliona evra, a uz gasifikaciju industrijske zone vrednost samo te investicije biće oko 45 miliona evra. Radićemo kanalizaciju i tri prečišćivača, jedan će biti u Divcima, a biće završen i Dom za stare. Na sve to, i ova nova hala koja će da se gradi u Valjevu, a uskoro će biti završen projekat za rekonstrukciju Opšte bolnice, što će koštati više od 10-12 miliona evra. To je ogroman novac koji će država da uloži u valjevski kraj“, rekao je predsednik Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *